En daarom is een ontwikkeladviestraject wellicht ook iets voor jou!

Ontwikkeladviestraject

Interesse in een kosteloos ontwikkeladviestraject/loopbaanadvies? Wat kan je verwachten? Vanaf 1 december kan je aan de slag met een gesubsidieerd kosteloos loopbaan-/ontwikkeladvies. Hieronder geef ik je enkele sprekende voorbeelden van trajecten vorig jaar. Zoals je zal zien is zo’n ontwikkeladviestraject mogelijk ook iets voor jou en niet alleen omdat het gratis is. Als je interesse hebt, wees er dan snel bij, want de subsidie is echt beperkt. Ter illustratie: in augustus van dit jaar kon er ook gratis ontwikkeladvies aangevraagd worden en op 2 september was de subsidiepot al weer leeg. Per 1 december begint een nieuwe ronde en is er budget voor 50.000 ontwikkeladviezen, maar ook nu geldt weer op=op.

In 2019 was er een subsidie beschikbaar voor een ontwikkeladvies voor 45-plussers en in augustus van dit jaar was er dus een eerste ronde van het huidige gesubsidieerde ontwikkeladvies. Met ontzettend veel plezier en energie ben ik vorig jaar en in augustus van dit jaar met tientallen kandidaten aan de slag gegaan. De meesten hadden nog niet eerder met loopbaanadvies te maken gehad. De subsidie was precies de drempelverlager die ze nodig hadden. Sommigen kenden in eerste instantie wel enige twijfel. Heb ik dit nu wel nodig? Ik kan toch wel reflecteren, communiceren en solliciteren? Anderen waren direct overtuigd van het nut. In de trajecten werden uiteenlopende vragen beantwoord en concrete successen geboekt. Hieronder een paar sprekende voorbeelden.

  1. Ik heb een kleinschalig eigen bedrijf en zoek elders een parttime baan.

Het eigen bedrijf(zzp) loopt, alleen is het financieel rendement bescheiden en fluctuerend. En dan na jaren weer de arbeidsmarkt op. Veel boze verhalen doen de ronde. Zonder passende opleiding kom ik toch niet aan de bak? Hoe laat ik nu zien wat ik kan? Wat vermeld ik op mijn cv en LinkedIn? Samen zijn we aan de slag gegaan en met zoveel energie en talenten bleek een administratief/organisatorische baan hartstikke goed mogelijk. Kort na afronding van het traject heeft de kandidaat de baan ook gevonden.

  1. Ik zit op de bank van een detacheringsbureau en kom nauwelijks op gesprek.

Dat geeft stress. Het detacheringsbureau heeft niet of nauwelijks passend werk. Eenmaal 50+ lijken de klussen lastiger te vinden. Dus dan op zoek naar een vaste baan. Maar hoe dan? Hoe verkoop ik mijzelf? Ik ben gewend om mijn kwaliteiten te spuien maar dat blijkt niet voldoende te werken. Wat dan wel? Hoe overtuig ik een recruiter of manager om mij uit te nodigen voor een gesprek? En eenmaal uitgenodigd, hoe voer ik dan een overtuigend gesprek? Daar zijn we mee aan de gang gegaan en met succes, de baan is gevonden. Dankzij een totaal andere manier van presenteren en gesprekken voeren, veel dichterbij de kandidaat zelf en daardoor veel overtuigender.

  1. Ik ben zzp-er in een specifiek vakgebied en overweeg een switch.

De huidige opdrachten geven steeds minder werkplezier. Dit heeft allerlei oorzaken, maar de centrale vraag is: is dit nog wat ik wil? In de loop van de gesprekken bleek niet zozeer de inhoud van de opdrachten het punt, maar meer de omgang met de diverse stakeholders. Actie-reactie vormde de kern van het probleem. Door op een andere manier tegen zaken aan te kijken, zoals bijvoorbeeld mensen met een frisse blik te benaderen, was het mogelijk de beleving van het werk te veranderen. Dat gaf lucht, nieuwe energie en werklust. En het opende ook nog eens nieuwe zakelijke deuren.

  1. Mijn baan staat op de tocht en ik wil voorbereid zijn als het misgaat.

De huidige baan is leuk, maar de werkomgeving, mede door een dreigende reorganisatie, minder. Maar goed, je gaat niet zomaar weg. Zeker niet als 50-plusser. Dus voorzichtig manoeuvreren. Voorbereiden. Aan de slag met: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, en past dat bij de wensen van een werkgever? Daarnaast de profilering: een strak cv, aansprekend LinkedInprofiel, effectieve belscripts, gesprekken oefenen, sollicitatiemails voorbereiden, etc. Dat maakt je een stuk zekerder voor als het nodig is. En helaas, de reorganisatie volgde inderdaad. Gelukkig kon de kandidaat direct de arbeidsmarkt op. Ze was er helemaal klaar voor.

Natuurlijk is iedere situatie uniek. Jij hebt misschien vragen als: ik wil  als zzp-er aan de slag, hoe pak je dat aan? Of juist van zzp naar vast werk? Misschien ben je al jaren als manager/directeur aan de slag en loop ja aan tegen hindernissen of valkuilen? Of doe je al een tijd werk dat je helemaal niet leuk meer vindt? Of wil je vooral praktisch advies over succesvol solliciteren? Kortom, jij bepaalt. Reken gerust op mijn fanatieke inzet en doorvragen. Dus ik vraag ook best veel van jou. Samen realiseren we jouw doel.

Lees ook mijn blog over het gesubsidieerde ontwikkeladvies 45+ uit 2019 en reviews van mensen die zo’n ontwikkeladviestraject hebben doorlopen. Of lees meer over het ontwikkeladvies en wat je zoal kan verwachten. En als je meer wilt weten om te bepalen of zo’n ontwikkeladviestraject wellicht ook iets voor jou is, dan hoor ik graag van je. Ik kijk uit naar jouw bericht en naar een leuke en constructieve samenwerking. Ik doe niets liever dan je te helpen om jouw loopbaan in eigen hand te houden. Stuur mij een korte mail of bel, margot@ros-loopbaan.nl, 06-47163942.