Ontwikkeladvies

Goed nieuws, er is weer budget voor een nieuwe ronde gesubsidieerde ontwikkeladviezen! Vanaf 1 december kunnen werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden weer kosteloos een ontwikkeladvies volgen bij een loopbaanadviseur. Er zijn in totaal 50.000 adviestrajecten beschikbaar. Registratie is dus pas mogelijk per 1 december, maar het is nu wel al mogelijk om je bij Ros Loopbaan op de wachtlijst te laten plaatsen. Dus neem snel contact op en verzeker jezelf van een gratis ontwikkeladvies!

Gratis ontwikkeladvies voor werkenden en werkzoekenden

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf begin augustus 2020 kosteloos een ontwikkeltraject volgen bij een gekwalificeerde loopbaanadviseur. Daarmee krijgen mensen zicht op de arbeidsmarktkansen die er in deze crisis voor hen zijn. Ook kunnen loopbaanadviseurs mensen ondersteunen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing of tips geven bij het zoeken en solliciteren naar werk. Naar verwachting zullen zo’n 20.000 mensen hiervan gebruik maken. De ontwikkeladviezen zijn onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door.

Bovenstaande tekst is afkomstig van de site van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en is de aankondiging van de overheidssubsidie op een ontwikkeladvies voor zowel werkenden als werkzoekenden.

Waarom een ontwikkeladvies?

Dat is afhankelijk van je situatie en vanzelfsprekend jouw persoonlijke wensen. Ben je werkzoekend of dreig je werkzoekend te worden, dan kan het ontwikkeladvies er vooral op worden gericht om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Een arbeidsmarktscan geeft in combinatie met de coachingsgesprekken inzicht in jouw specifieke mogelijkheden. Een top cv en een aansprekend en relevant LinkedInprofiel dragen bij aan het succesvol solliciteren. Ben je werkend, dan is het goed je te realiseren dat je werkzame leven voorlopig nog wel door zal lopen, veelal tot je 67e jaar of wie weet langer. Dus hoogstwaarschijnlijk heb je nog wel even te gaan. Hoe kijk je hier tegenaan? Welke wensen heb je met betrekking tot je loopbaan na je 45e en wat is er mogelijk? Ook nu maken we een arbeidsmarktscan en verkennen we samen in het ontwikkeladviestraject de perspectieven en wordt inzichtelijk wat je wil en kan. Uiteindelijk komen we, of je nu werkt of werkzoekend bent, samen tot inspirerende én realistische scenario’s.

Wat houdt een ontwikkeladviestraject in?

Het traject bestaat uit een drietal intensieve (online) coachingsgesprekken van 1-1,5 uur en een arbeidsmarktscan. Daarna wordt een rapportage opgesteld met daarin verslaglegging van de arbeidsmarktscan, jouw wensen en jouw mogelijkheden. Tussentijds is er e-mail en telefonisch contact, bijvoorbeeld over cv, sollicitatiemails, social media, oefeningen en testen.

Waarom bij Ros Loopbaan?

 • Zeer veel specifieke ervaring.
  In 2019 hebben wij maar liefst 40 (!) ontwikkeladviestrajecten gedaan voor 45-plussers, zie ook de reviews. Nogal wat kandidaten kwamen bij ons op aanbeveling van kandidaten die eerder een traject bij ons hadden gevolgd.
 • We bieden je zeer ruime ervaring in loopbaanbegeleiding en ook in deze specifieke ontwikkeladviestrajecten. USP’s:
  Noloc gecertificeerd, officieel gekwalificeerd voor de subsidie ontwikkeladvies.
  Dit biedt je zekerheid m.b.t. kwaliteit, ervaring en opleiding.
 • Ervaren manager en coach.
  Als ervaren manager en (loopbaan)coach, kan ik putten uit eigen ervaring en uit ervaring van inmiddels vele door mij gecoachte kandidaten.
 • Plezier in mijn werk.
  Ik kan mij werkelijk niets boeienders voorstellen dan mijn huidige vak. Prachtig om mensen kleine en soms grotere stappen te doen zetten, waar ze helemaal achter staan.
 • Brede kennis arbeidsmarkt.
  Ik heb gewerkt in allerlei vakgebieden en branches. Van overheid, tot banken, van onderwijs tot communicatie, van productiebedrijven tot techniek. Zelf HBO opgeleid, aangevuld met diverse trainingen. Ik ben het ‘schoolvoorbeeld’ van een leven lang leren. En, goed bekend in de werk- en denkwereld van MBO tot WO.
 • Praktisch en nuchter.
  Ik droom graag mee, maar blijf ook met beide benen op de grond. Ik stel kritische vragen. Alles om je weloverwogen en zelfbewust beslissingen te laten nemen en om alle mogelijke kansen te grijpen. Of dit nu in loondienst is of als zelfstandige. Zoals ook al eerder aangehaald komen we op deze manier samen tot realistische scenario’s.

Wordt dit werkelijk gesubsidieerd?

Ja, de kosten van een ontwikkeladvies worden volledig betaald uit subsidie. Tenminste, zolang de subsidie niet op is. Het kost jou dus niets meer dan enthousiast meedoen en tijd vrijmaken voor de gesprekken. Wel wordt je aanvraag vooraf getoetst bij de rijksoverheid. Zodra daar groen licht op komt gaan we aan de slag. Na afloop vragen wij de subsidie aan, dus ook daar hoef je niets meer voor te doen. Er is budget voor ca. 20.000 trajecten, dus aarzel niet te lang, want op=op.

Outplacement Tweede Spoor

Ontwikkeladvies voor werkenden en werkzoekenden wordt gesubsidieerd door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Na goedkeuring van jouw subsidieaanvraag bij de overheid gaan we aan de slag! Wacht niet te lang, want er is 'slechts' subsidie voor zo'n 20.000 trajecten en op=op.

Meer weten? Reageer via ons contactformulier of stuur een korte mail naar margot@ros-loopbaan.nl of een WhatsApp bericht naar 06-47163942.