verzuim Re-integratie Outplacementtraject Tweede Spoor

Re-integratie 2e spoor

Re-integratie tweede spoor

Ziek worden, daar heb je niet om gevraagd en het gaat jou en je werkgever meestal niet in de koude kleren zitten. Re-integratie is het terugkeren op de arbeidsmarkt na (langdurige) ziekte. Het terugkeren kan bij de eigen werkgever (1e spoor) of bij een andere werkgever (2e spoor). De re-integratie regelgeving van het UWV bepaalt dat je begeleid dient te worden als je mogelijk niet terug kan keren in je oude baan en op zoek moet naar een andere werkgever.

Begeleiding naar een nieuwe baan

Ros Loopbaan biedt praktische begeleiding bij het zoeken naar nieuwe beroepsmogelijkheden en het voeren van netwerkgesprekken. Dat kan uiteindelijk uitmonden in een carrièreswitch of in een nieuwe baan in het verlengde van eerder werk. Er worden vragen behandeld zoals: Wat kan ik? Wie zit er op mij te wachten? en Wat wil ik nu eigenlijk? Je leert omgaan met de onzekerheid en stress die een re-integratie met zich mee brengen. Een werkervaringsplek, stage of detachering kunnen daarbij helpen. De specialisatie re-integratie tweede spoor levert je een stevig netwerk op voor beroepsinformatie, netwerkgesprekken en baankansen. Een coachingtraject over re-integratie tweede spoor is geschikt voor werknemers met verschillende leeftijden en ervaring.

Outplacement Tweede Spoor

Tip!

Tijdens of na een ziekteperiode heerst er vaak onzekerheid over het kunnen functioneren onder werkdruk. Een werkervaringsplaats, vrijwilligerswerk of een stage kunnen dan uitkomst bieden ter overbrugging naar een nieuwe betaalde baan.

Meer weten? Stuur een korte mail naar margot@ros-loopbaan.nl of een Whats-app bericht naar 06-47163942.