Expats Careers

Outplacement

Wat is outplacement?

Outplacement is begeleiding die bij je ontslag wordt aangeboden. Een outplacementtraject heeft als doel om ontslagen of met ontslag bedreigde medewerkers te begeleiden bij het vinden van een nieuwe baan. Individueel ontslag en collectief ontslag (bijvoorbeeld tijdens een reorganisatie) zijn de aanleiding voor belangstelling in een outplacementtraject. Tijdens zo’n stressvolle periode zien we vaak dat mensen ook worstelen met onzekerheid. Vragen zoals: Wie zit er op mij te wachten? Krijg ik een ontslagvergoeding? Hoe ga ik concurreren op de arbeidsmarkt? Waar maak ik een kans? worden met een outplacementtraject beantwoord.

Aan de slag na ontslag

Als onafhankelijke loopbaancoach helpt Ros Loopbaan je op weg om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. We starten met het bepalen wat je nodig hebt. Ervaring leert dat het daarbij onder andere gaat om aandacht voor het verwerken van het verlies van je baan. Ook is er plaats voor beroepskeuzeadvies (een carrièreswitch of juist een beroep in het verlengde van jouw ervaring), sparren en sollicitatietrainingen. Het traject levert je een stevig netwerk op voor beroepsinformatie, netwerkgesprekken en baankansen. Het verschil tussen outplacement en loopbaanbegeleiding is dat bij outplacement de focus ligt op baanverlies door (gedwongen) ontslag en bij loopbaanbegeleiding ligt de focus op een nieuwe carrièrestap (vrijwillig). Een outplacementtraject is geschikt voor medewerkers van verschillende leeftijden en bijbehorende werkervaring.

Lees ook mijn blogs over outplacement: ‘Succesvol solliciteren vergt uithoudingsvermogen. Zo hou je het vol.’, ‘Succesvol solliciteren? Hier zijn 5 belangrijke tips!’, ‘Overtuigende sollicitatieteksten schrijven; tips voor je cv, motivatiebrief & LinkedIn profiel’.

Outplacement Tweede Spoor

Tip!

De meeste mensen vinden via hun netwerk een baan. Zorg er daarom altijd voor dat jouw LinkedIn profiel up-to-date is. Vermeld in de headline van je profiel dat je beschikbaar bent voor een specifieke functie.

Meer weten? Stuur een korte mail naar margot@ros-loopbaan.nl of een Whats-app bericht naar 06-47163942.