Grip op je loopbaan met (gratis) ontwikkeladvies 45+

Stilstaan bij jouw loopbaan 45+

gratis gesubsidieerd ontwikkeladvies 45+

Ben je blij met wat je doet? Kan werken überhaupt leuk zijn? Twijfel je over de haalbaarheid van een carrièreswitch? Dromen over later doen we als kind en voor je het weet is het zover. Politieman, brandweerman, acteur of verpleger? Vanaf je studie is bewust kiezen vaak al erg moeilijk. Laat staan bij de eerste baan en alles wat daarna nog volgt. Je laat je leiden door advies, bijvoorbeeld van ouders of vrienden of door je marktwaarde en loopbaan-tot-dan-toe, of je weet domweg niet wat je anders kunt gaan doen. Dat hoeft echter niet. Door met een ontwikkeladvies-traject stil te staan bij jouw carrière tot nog toe, kan je jouw kansen verkennen en concrete loopbaanstappen gaan zetten. Hieronder licht ik verder toe wat zo’n ontwikkeladvies inhoudt en wat het je op kan leveren.

Realitycheck: skip aannames en verken heimelijke beroepswensen en kansen

Bewust het heft in handen nemen vraagt om reflectie en onderzoek. Stop met aannames en ga serieus aan de slag met het concreet onderzoeken van de mogelijkheden. Ja, werken kan echt leuk zijn, in ieder geval vaak leuker dan je op dit moment denkt. Daarnaast is een inspirerend perspectief richting 67 jaar of later, super belangrijk. Zelfs een kleine switch, intern of extern, kan je enorm veel (hernieuwd) werkplezier opleveren. Een Realitycheck is een onderzoek m.b.t. de haalbaarheid van jouw loopbaanopties. Door middel van oefeningen, arbeidsmarktonderzoek en zelfinzicht door coachingsvragen.

Wat is loopbaancoaching? Wat is een ontwikkeladvies?

Loopbaancoaching helpt je om grip te krijgen op jouw loopbaan. Van wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en wat wil een werkgever tot hoe krijg ik mijn baan of opdracht(profilering) en hoe onderhandel ik over de voorwaarden. Dus geen uitgestippelde route voor de komende 10 tot 20 jaar, maar wel veel bewuster kiezen. En, kiezen voor een zo leuk mogelijke baan, die haalbaar en betaalbaar is. Een ontwikkeladvies is bij mij een loopbaanadviestraject van 3 gesprekken plus online begeleiding en het helpt je concreet bij het verkennen van je loopbaanwensen en je mogelijkheden.

Een beetje dromen én vooral doen

Ik ben de laatste die mee gaat filosoferen over jouw eigen zaak in knutselwerken of biologische kruiden. Ik denk mee als jouw plannen een realistische blik nodig hebben. Werken moet voldoende inkomen opleveren, punt uit. Welk werk dat gaat worden, dat is niet altijd een uitgemaakte zaak. Een ontwikkeladvies geeft je richting bij het maken van keuzes voor een boeiende en realistische loopbaan. Bijvoorbeeld over het switchen van branche, van bedrijfsgrootte, van rol, van verantwoordelijkheden. Je kunt denken aan een IT-er die definitief leidinggevend wordt, een projectcoördinator die zich verder wil ontwikkelen in online media of een vakman die opleidingen voor jongeren organiseert. Zomaar enkele concrete, recente voorbeelden uit mijn dagelijkse praktijk.

Voor wie is een ontwikkeladvies interessant?

Een ontwikkeladvies is interessant voor iedereen die weleens nadenkt over zijn of haar werk. Kan en wil je jouw werk blijven doen tot aan je pensioen? Misschien heb je nog wel een derde van je loopbaan voor de boeg en dus alle reden om eens na te gaan hoe je die periode zou willen invullen. Ook als 45-plusser of 55-plusser kan je immers nog stappen zetten. Onderzoek de mogelijkheden: nee heb je, ja kan je krijgen. Er is zoveel meer mogelijk dan je denkt. Als je weet wat je wilt, dan heb je een goede kans om het intern of extern te realiseren. Ik zie het wekelijks gebeuren.

Wat levert een ontwikkeladvies je op? Jij bepaalt!

  • Inzicht in drijfveren, talenten en kansen
  • Realitycheck voor heimelijke beroepswensen
  • Inspiratie m.b.t. boeiende én passende beroepen
  • Profilering: hoe verleid je een werkgever/recruiter om met je te willen spreken
  • Praktische tips; cv, LinkedIn, mails, gesprekken

‘Zolang de voorraad strekt’

Het ontwikkeladvies is gratis dankzij een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in 2018 en 2019. Maak er snel gebruik van, want de subsidiepot raakt mogelijk in de loop van dit jaar leeg en dan kan het niet meer (op=op).

Samenvattend 3 redenen voor een ontwikkeladvies

  • Bewust stilstaan bij jouw carrière brengt inzicht en inspiratie
  • Je realiseert een grotere kans op fijn doorwerken tot je pensioen
  • Grip op je loopbaan: kansen grijpen, die mogelijk veel realistischer zijn dan je nu denkt

En de 4e reden? Het wordt je gratis aangeboden, dus maak er gebruik van!

Lees ook mijn tips voor een carrièreswitch en succesvol solliciteren.

Meer weten? Bel, mail of app mij

Ik geef je graag meer informatie en reageer snel op telefoon, mail of app via 06-47 16 39 42 of margot@ros-loopbaan.nl.