Ontwikkeladvies 45 plussers

Ontwikkeladvies voor 45-plussers

“Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan in 2019 gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. Iedereen denkt wel eens na over hoe zijn werk er in de toekomst uit gaat zien. Een loopbaanadviseur kan mensen daarmee helpen. Dat is fijn voor als er een verandering aan zit te komen, maar ook mensen die tevreden zijn met hun huidige baan kunnen veel baat hebben bij zo’n advies. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft daarom de subsidieregeling ‘Ontwikkeladvies voor 45-plussers’ opengesteld voor alle 45-plussers.”

Bovenstaande tekst is afkomstig van de site rijksoverheid.nl en is de aankondiging van de overheidssubsidie op een ontwikkeladvies voor 45-plussers.

Waarom een ontwikkeladvies?

Je werkzame leven loopt door, veelal tot je 67e jaar of wie weet langer. Dus ook na je 45e heb je nog wel even te gaan. Hoe kijk je hier tegenaan? Welke wensen heb je met betrekking tot je loopbaan na je 45e en wat is er mogelijk? In een ontwikkeladvies-traject verkennen we samen die perspectieven en wordt in kaart gebracht wat je wil en kan. Uiteindelijk komen we zo samen tot realistische scenario’s.

Wat houdt een Ontwikkeladviestraject in?

Het traject bestaat uit een drietal intensieve coachingsgesprekken van 1-1,5 uur. Daarna wordt een rapportage vervaardigd met daarin een verslaglegging van de wensen en mogelijkheden. Tussendoor is er mail en telefonisch contact, bijvoorbeeld over cv, andere teksten, oefeningen en testen.

Waarom bij Ros Loopbaan?

 • We bieden je zeer ruime ervaring in Loopbaanbegeleiding en ook in deze specifieke Ontwikkeladviestrajecten. USP’s:
  Noloc gecertificeerd, officieel gekwalificeerd voor de subsidie ontwikkeladvies 45+
  Dit biedt je zekerheid m.b.t. kwaliteit, ervaring en opleiding.
 • Ervaren manager en coach.
  Als ervaren manager en (loopbaan)coach, kan ik putten uit eigen ervaring en uit ervaring van inmiddels vele door mij gecoachte kandidaten.
 • Plezier in mijn werk.
  Ik kan mij werkelijk niets boeienders voorstellen dan mijn huidige vak. Prachtig om mensen kleine en soms grotere stappen te doen zetten, waar ze helemaal achter staan.
 • Brede kennis arbeidsmarkt
  Ik heb gewerkt in allerlei vakgebieden en branches. Van overheid, tot banken, van onderwijs tot communicatie, van productiebedrijven tot techniek. Zelf HBO opgeleid, aangevuld met diverse trainingen. Ik ben het ‘schoolvoorbeeld’ van een leven lang leren. En, goed bekend in de werk- en denkwereld van MBO tot WO.
 • Praktisch en nuchter.
  Ik droom graag mee, maar blijf ook met beide benen op de grond. Ik stel kritische vragen. Alles om je weloverwogen en zelfbewust beslissingen te laten nemen en om alle mogelijke kansen te grijpen. Of dit nu in loondienst is of als zelfstandige. Zoals ook al eerder aangehaald komen we op deze manier samen tot realistische scenario’s.

Wordt dit werkelijk gesubsidieerd?

Ja, de kosten van een Ontwikkeladvies 45-plus worden volledig betaald uit subsidie, tenminste als je op dit moment 45 jaar of ouder bent en werkt, en zolang de subsidie niet op is. Het kost jou dus niets meer dan enthousiast meedoen en tijd vrijmaken voor de gesprekken. Wel wordt je aanvraag vooraf getoetst bij de rijksoverheid. Zodra daar groen licht op komt gaan we aan de slag. Na afloop vragen wij de subsidie aan, dus ook daar hoef je niets meer voor te doen.

Outplacement Tweede Spoor

Ontwikkeladvies voor 45 plus wordt gesubsidiieerd als je 45 jaar of ouder bent én werkt. Na goedkeuring van jouw subsidieaanvraag bij de overheid gaan we aan de slag!


Meer weten? Stuur een korte mail naar margot@ros-loopbaan.nl of een Whats-app bericht naar 06-47163942.